Ozon tedavisi özellikle son dönemlerde alternatif tıbbın popüler uygulamaları arasında yer almaktadır. Ozon molekülü yüksek enerjili oksijen atomlarından oluşan ve güçlü oksidatif özellikleri barındıran bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde bazı hastalıkların tedavisinde aktif olarak kullanılmaktadır.
Bu tedavi profesyonel sağlık merkezlerinde uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra ihtiyaç halinde evde ozon tedavilerinden faydalanmak da mümkündür. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde ev ortamında da uygulanabilir bir hale gelen bu tedavi pek çok hastalığın kontrol altına alınmasında ve iyileşme sürecinin hızlandırılmasında etkin olarak kullanılmaktadır.
Üç oksijen atomunun bir araya gelerek oluşturduğu gaz olarak tanımlanan ozon doğada stratosfer tabakasında bulunmaktadır. Güneşten gelen zararlı ışınları engelleyen ve insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olan bu gaz alternatif tıbbın son zamanlarda en çok kullandığı tedavi biçimleri arasında yer almaktadır.
İstanbul’da evde ozon tedavisi yaptırarak mevcut medikal tedavinizi destekleyebilir veya tek başına ozon tedavisi yaptırarak hastalıklarda şifalanma sağlayabilirsiniz. Son derece güçlü oksitleyici ajan olan ve bu özelliği sayesinde bakterileri, virüsleri ve mantarları öldürdüğü bilinen ozonun uzman sağlık personeli tarafından uygulanması gerekmektedir.
Evde yapılacak olan ozon tedavilerinde mutlaka bu alanda iyi eğitim almış ve tecrübe kazanmış sağlık personelinden destek almak gerekmektedir. Büyük bir hassasiyet ile uygulanması gereke bu tedavi pek çok hastalığın iyileşmesine katkı sunmaktadır.
Gelişen teknoloji ve tıp bilimi sayesinde bugün hastalıkların tedavisinde uygulanan metotların farklılaşması iyileşme oranlarının yükselmesini sağlamaktadır. Alternatif ve geleneksel tedavi yöntemleri bugün pek çok hastalığın tedavisinde aktif olarak uygulanmaktadır.
Hastalıkların mevcut tedavisine ek olarak yapılabilen veya başlı başına tek bir tedavi seçeneği olarak uygulanabilen bu tedaviler kısa sürede etkin sonuçlar doğurmaktadır. Yapılacak olan tedavilerin hasta ve hasta yakınları tarafından tüm yönleriyle araştırılması gerekmektedir. Evde ozon tedavisi hastanın bulunduğu konfor alanında tedavi almasını sağlayan bir sağlık hizmetidir. Bu tedavi yöntemi sayesinde hastalar lokasyondan bağımsız bir biçimde ihtiyaç duydukları tedavileri kolaylıkla alabilmektedirler.
Evde Ozon Tedavisinin Faydaları
Evde ozon tedavisi pek çok hastalığın tedavisinde aktif olarak kullanılmaktadır. Ozon tedavisi genel olarak;
- Kronik yorgunluk
- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
- Romatoid artrit
- Diyabetik ayak yaraları
- Enfeksiyonlar
- Kronik iltihaplanma
- Dolaşım bozuklukları
- Kardiyovasküler hastalıklar
- Kronik solunum yolu hastalıkları
- Cilt hastalıkları
- Kronik hepatit
- Bağırsak sorunları
- Kas ve eklem ağrıları gibi rahatsızlıklarda yüksek standartlarda iyileşme sağlamaktadır.
Yapılacak olan tedavinin mutlaka bu alanda uzmanlaşmış olan bir danışman tarafından yapılması gerekmektedir. Ev ortamında yapılacak olan ozon tedavileri pek çok konuda hastaya ve hasta yakınlarına avantajlar sunmaktadır.
Özellikle yaşlı ve engelli hastalar için tedavi alımını mümkün kılan evde tedavi hizmetleri ozon tedavilerinde de işlevsellik göstermektedir. Hastanın strese girmeden ev ortamında kolaylıkla alacağı tedavi sayesinde iyilik haline erişmesi hayat enerjisi açısından da önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.
Evde Ozon Tedavisinin Avantajları
Özellikle hastaneye erişimi zor hastalarda evde sağlanan sağlık hizmetleri hastalıkların çok daha kısa sürede tedavi edilmesini sağlamaktadır. Ev ortamında uygulanacak olan ozon tedavisi de yine hastanın hastaneye naklini gerektirmeden yapılabildiği için tedavinin erişilebilir bir hal almasını sağlamaktadır.
Dünya üzerinde pek çok ülkede güvenilir bir şekilde yapılan ozon tedavileri İstanbul’da da ev ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlem için gerekli eğitimleri almış uzman sağlık personeli gerekli cihaz ve ekipmanları hastanın bulunduğu yere götürerek işlemi sürdürmektedir. İşlem sırasında uyulması gereke tüm hijyen kuralları tüm ince detaylarına dayanılarak uygulanmakta olup hastanın konforlu bir tedavi alması sağlanmaktadır.
Özel işlemler ile işlenen ve bu sayede vücut için daha kaliteli bir hale getirilen ozonun vücuda enjekte edilmesi kısa sürede etkinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. İşlem sonrası uygulama bölgesinde hafif ağrı ve şişliğin olması beklenen yan etkiler olarak hastaya aktarılmaktadır. Bu durum kısa süreli ve geçicidir bu nedenle hastanın endişe etmesine gerek bulunmamaktadır. İşlem sonrasında işlemi yapan sağlık personelinin direktiflerine uymak işlemin başarı oranını ve olası yan etkilerin ortaya çıkmamasını sağlayacaktır.
Evde Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi ile iyileşme sağlamak isteyen ancak hastane veya klinik ortamına hastayı götüremeyen hasta yakınları evde ozon tedavisi nasıl yapılır sorusuna cevap aramaktadır. Ozon tedavisi hastanın durumuna ve hastalığın şiddetine göre farklı alternatif yollardan yapılabilmektedir.
Profesyonel sağlık merkezlerinde ozon üretimi yapan cihazlar ve özel teknikler kullanılarak yapılan bu tedavi taşınabilir ozon cihazları sayesinde hastanın kendi konfor alanında da güvenli bir biçimde yapılabilmektedir. Ev ortamında kullanılan cihazlar ozon gazını üreterek çeşitli yöntemler ile (solunum, deri yolu ile emilim ve ozonlu su kullanımı) vücuda verilmektedir. Son derece yüksek başarı oranlarına sahip destekleyici bir tedavi olan ozon tedavisi sağlığı dengelemek ve koruma altına almak amacıyla kullanılmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kişinin enerjisinin artırılması gibi noktalarda da bu tedavi seçeneği değerlendirilebilir.
Alanında uzman sağlık personeli evde ozon tedavisini; ozonlu su, ozon yağı, ozon sauna ve ozon solunumu şeklinde uygulayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hastanın ihtiyaç duyduğu tedavinin net bir biçimde belirlenmesidir. Kişiselleştirilmiş tedavi prosedürleri sayesinde hasta için en verimli yöntem bulunarak hastanın tedaviden maksimum düzeyde verim alması sağlanmaktadır.
Evde Ozon Tedavisi Fiyatları
Alternatif ve tamamlayıcı tıp yöntemleri arasında özellikle son yıllarda popüler bir hale gelen ozon tedavileri makul fiyat aralıklarında hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. İşlemin ev ortamında yapılması ekstra masraf oluşturacak gibi gözükmesine rağmen pek çok konuda avantaj sağladığı gibi fiyat noktasında da avantajlar barındırmaktadır.
Özellikle yatağa bağımlı, hastaneye gitmekte zorlanan, yaşlı ve engelli bireylerin tedavisinin aksatılmadan yapılmasını öngören evde tedavi hizmetleri hastanın klinik veya hastane ortamına nakledilmesi gibi ulaşım sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır. Ulaşım için masraf yapılmaması ozon tedavisinin evde ev konforunda alınmasını sağlamaktadır.
Evde ozon tedavisi fiyatları ise oldukça geniş bir yelpazede değerlendirilmelidir. Fiyat açısından belirleyici pek çok kriterin bulunduğu hasta ve hasta yakınları tarafından bilinmelidir.
Ozon tedavisini uygulayacak olan sağlık personelinin eğitimleri, tecrübeleri ve bu alanda geliştirmiş olduğu hassasiyet fiyat üzerinde belirleyici olmaktadır. Bunun yanı sıra hastalığın şiddeti ve ozon tedavisinin uygulama miktarları gibi durumlarda yine fiyat açısından belirleyici olmaktadır.
Tedavi sırasında kullanılacak olan yöntem için gereksinim duyulan materyaller ve bu materyallerin kullanım miktarı da fiyatın belirlenmesinde kullanılan ölçütlerdir.
Elde edilecek olan yüksek sağlık faydaları göz önüne alınarak evde ozon tedavisi yaptırmanın hastalıkları kontrol altına almakta büyük avantajlar oluşturduğu bugün bilimsel olarak da ortaya konulmuştur. Fiyat araştırması yaparak uygun fiyat seçeneklerinin değerlendirilmesi ve ozon tedavisinin yaptırılması modern tıbbın sunmuş olduğu faydalardan yarar sağlamayı öngörmektedir.
Evde Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?
Ozon tedavisinin mucizevi etkileri ile bozulan sağlığı yeniden kazanmak ve hastalıklara karşı direnç geliştirmek mümkündür. Ozon tedavisi hemen hemen her yaştan birey için uygulanabilir bir tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.
Evde ozon tedavisi hamilelik sürecinde bulunan bayanlar, favizm eksikliği yaşayan bireyler, hipertiroidi hastaları, ağır kalp hastaları, kan dolaşımı rahatsızlığı olan hastalar ve ozon alerjisi olan bireyler için uygun değildir. Bu grupların dışında kalan hastalar hekimlerine danışarak evde ozon tedavisini güvenli bir biçimde uygulayabilirler.
Ozon tedavisi uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar mutlaka tedaviyi uygulayan ekip tarafından dikkate alınmalıdır. İlk dikkat edilmesi gereken nokta hijyen kurallarının tedavi boyunca hassasiyet ile uygulanmasıdır. Kişiselleştirilmiş tedavi planının kişiye özel ekipmanlar ile yürütülmesi olası hastalık bulaşlarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ozon tedavisinde kişiden alınan numunelerin alınması sırasında steril materyallerin kullanılması önemlidir.
Ozon gazının etkili bir biçimde ve doğru şekillerde çalışması uygulanan tedavinin en iyi şekillerde doz ayarlanmasının yapılması ile mümkün olmaktadır. Bu durum göz önünde bulundurularak tedavinin mutlaka alanında uzman bir personel tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Ozon Tedavisi Kaç Seans Alınmalıdır?
Ozon tedavilerinde süreç kişinin rahatsızlarına, hastanın şikayetlerinin derecesine ve iyileşme sürecinin vermiş olduğu tepkilere göre değişkenlik göstermektedir. Ozon tedavisi ilk seans sonrasında iyileşme semptomlarını gösterebileceği gibi bazı ketum durumlarda ozon tedavisinin gerekli dozlarda tekrarlanması da gerekebilir.
Kişinin tedaviye vermiş olduğu tepkiler tedavilerde süreci belirleyen en önemli etkendir. Hastalıklarda iyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte tedavi süresi boyunca tedaviyi sürdüren sağlık personelinin yönlendirmelerine uyum sağlamak da tedavinin sürecini belirlemektedir.
Tedavilerde süreç sağlık personelinin hastayı detaylı incelemesi ile başlar. Detaylı incelemesi yapılan hastalara kişiselleştirilmiş bir tedavi planı çıkarılmaktadır.
Vücuda uygulanacak olan ozonun hazır hale getirilmesi bu alanda profesyonel sağlık ekibi tarafından uygun cihazlar yardımı ile yapılmaktadır. Hazırlanan ozonun vücuda enjeksiyon yöntemi ile verilmesinin ardından tedavi prosedürü sonlandırılmaktadır. İşlem sonrası hastanın takip edilmesi de yine işlemi uygulayan sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. Hastanın düzenli takibi bir sonraki ozon tedavisinin planlanması açısından da büyük önem taşımaktadır.
Ozon tedavisi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir? Gibi konuları araştırdıktan sonra ozon tedavisi yaptırmaya karar veren hastalar tedavi için uygun zaman diliminde evlerinde ziyaret edilmekte ve işlem başlatılmaktadır.
Ozon Tedavisi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Mevcut ilaç kullanımı bulunmaktaysa kişinin mutlaka hekimi ile konuyu görüşmesi ve hekiminin onayını alması gerekmektedir. Aynı zamanda ozon tedavisi öncesinde kişinin alkol ve sigara kullanımından kaçınması gerekmektedir. Tedavi öncesi hastanın stresten uzak kalması da tedavinin başarı oranı açısından önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ozon Tedavisi Sonrası Diyet Yapmak Gerekir mi?
Uygulanan ozon tedavisi vücutta oksidatif strese neden olabilmektedir. Bu nedenle ozon tedavisi sonrasında hastanın antioksidan açısından zengin besinler tüketmesi önerilmektedir. Ozon tedavisi vücutta detoksifikasyon etki yaratacağı için tedavi sonrası bireyin su tüketimine dikkat etmesi gerekmektedir. Bunların dışında tedavi alan birey normal günlük beslenme düzenine devam edebilmektedir.
Ozon Tedavisi Kaç Günlük Aralar ile Yapılmalıdır?
Bu tedavi hastalığın seyrine ve hastanın şikayetlerine göre belirlenen aralıklarda yapılmalıdır. Akut hastalık durumlarında ozon tedavileri 1-2 gün arayla ve 5-10 seans şeklinde uygulanabilir. Kronik hastalık durumlarında ise haftada 1 ve 3-5 seans şeklinde yapılabilir. Koruyucu tedaviler ise 2-3 aylık periyotlar ile tek seans şeklinde uygulanmaktadır.
Ozon tedavilerinde başarı oranları kişiden kişiye değişmektedir. Bununla birlikte pek çok hastalığın kısa sürede iyilik hali göstermesinde kullanılmaktadır. Ozon tedavilerinde koruyucu seansların alınması hastalığın tekrar ortaya çıkmasını ve ilerlemesini önleyen bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hasta bireyin koruyucu seanslar ile tedaviyi pekiştirmesi tedavinin son aşamasını oluşturmaktadır.